BLS

(TRAINING BASIS REANIMATIE VOLWASSENEN)

WAT

Leer reanimeren en acuut levensreddend handelen en vergroot de overlevingskans van het slachtoffer.

WAT LEER JE?

Bij een hartstilstand telt elke minuut, snel schakelen is van essentieel belang. In Nederland zijn er ruim 8.000 reanimaties per jaar. In deze reanimatiecursus leert u stapsgewijs hoe u een hartstilstand herkent en hoe u moet handelen.

VOOR WIE?

De eerste zes minuten na een hartstilstand zijn cruciaal, reanimeren en een defibrillator aansluiten zorgt voor een overlevingskans van 50-70%. Wilt u leren reanimeren? Voor particulieren, bedrijven, verenigingen en overheden.

WELKE LEERPUNTEN WORDEN DOORGENOMEN?

Onze instructeurs nemen u mee in een levendige en praktijkgerichte training. Met professionele kennis en tips & tricks leert u in vier uur de basis vaardigheden van reanimeren. Van een slachtoffer benaderen en het bewustzijnsniveau vaststellen tot borst compressies geven en beademen. Uiteraard wordt het gebruik van een AED ook meegenomen en zullen we onder andere ook verder in gaan op de stabiele zijligging en de Heimlich greep. De reanimatietraining van IMC-TEC voldoet aan de richtlijnen van de NRR.

HOE ZIET DE TRAINING ERUIT?

De praktijk oefeningen worden aangepast tot levensechte situaties door de ruime hoeveelheid casuïstiek die de instructeurs in de praktijk meegemaakt hebben. Een van onze instructeurs komt graag bij u op locatie, bijvoorbeeld in het bedrijvenpand, op de sportvereniging of bij uw thuis. Ook beschikken wij over een up to date trainingscentrum in Alblasserdam waar de training kan plaats vinden. <<link naar adresgegevens>>

Wij bieden de training op twee manieren aan:

  • Volledige training door IMC-TEC
  • Blended training; E-Learning door een aangesloten aanbieder met NRR certificering en praktijktraining van IMC-TEC
TIJDSDUUR, KOSTEN EN AANTAL PERSONEN

3 uur (E-learning 2 uur)

€52,50 per persoon excl. BTW

€315,- voor 6 personen excl. BTW

De kosten van een reanimatie training worden vaak vergoed door uw verzekeraar. Neem contact op met uw eigen zorgverzekeraar voor mogelijkheden, voorwaarden en de hoogte van de vergoeding.

WANNEER KRIJGT DE CURSIST EEN CERTIFICAAT?

Bij deelname aan de training en aantonen van de vaardigheden krijgt een u een officieel certificaat van de Nederlandse Reanimatie Raad. Dit certificaat is 2 jaar geldig, mits er na 1 jaar een herhalingscursus wordt gevolgd. Heeft u al eerder een reanimatie training gevolgd? Check dan onze herhalingscursussen.

<<link toevoegen naar herhalingscursus>>

 

Ook interessant:

PBLS
EHBO
TRAINING BASIS REANIMATIE BIJ KINDEREN