KINDER EHBO

WAT?

Weet u wat u moet doen bij een ongeval bij een baby of kind? Een ongeluk zit in een klein hoekje, zeker bij kinderen die altijd aan het spelen zijn!

WAT LEER JE?

Jaarlijks komen er gemiddeld 140.000 baby’s en kinderen op de spoedeisende hulp terecht na een (klein) ongeluk. EHBO verlenen aan volwassen is wel degelijk anders, leer in deze training hoe u omgaat met het verlenen van Eerste hulp aan kinderen!

VOOR WIE?

Als ouders, opa & oma, gastouder of zus & broer. U wilt weten hoe te handelen als er een ongeluk vlak voor je neus gebeurd. Voor iedereen die direct hulp wilt verlenen aan baby’s en kinderen, na een ongeluk.

WELKE LEERPUNTEN WORDEN DOORGENOMEN? 

Onder begeleiding van professionele instructeurs leert u hoe te handelen bij calamiteiten. We trainen praktijkgericht en voorzien van alleen de hoognodige theoretische informatie. Tijdens de training leert u:

  • Het alarmeren van de hulpdiensten
  • De vijf belangrijke punten bij het verlenen van EHBO
  • Hoe baby’s en kinderen te benaderen
  • Het observeren van het kind en de veiligheid
  • Het gebruik van AED en de specifieke inzet van reanimatie
  • Wat te doen bij botbreuken, open wonden, kneuzingen, oogletsel, vergiftiging
  • Wat te doen bij pijn op de borst, bewusteloosheid en het herkennen van storingen in de ademhaling.
  • Hoe om te gaan met kindermishandeling
HOE ZIET EEN TRAINING ERUIT? 

Onze trainingen zijn allen zeer praktijkgericht. We focussen ons op het uitvoeren van diverse handelingen en geven u tips & tricks om de besproken punten zo goed en effectief mogelijk te onthouden en uit te voeren. 

Onze trainingen worden in overleg met u gegeven bij ons op de trainingslocatie in Dordrecht of bij een door u gekozen locatie. Liever met alle overblijfmoeders op school of met de vaders van de straatvoetbalclub. Geen probleem!

TIJDSDUUR, KOTSEN EN AANTAL MENSEN 

De training Kinder EHBO duurt 8 uur.

Voor actuele prijzen en meer informatie kunt u contact met ons opnemen via de contactpagina.

WANNEER KRIJGT DE CURSIST EEN CERTIFICAAT?

Bij het goed volgen en voldoende afronden van de EHBO training ontvangt u een certificaat Eerste Hulp gecertificeerd door Het Oranje Kruis. Dit certificaat is 2 jaar geldig en wordt met 2 jaar verlengd, mits jaarlijks een herhalingstraining is gevolgd.

Ook interessant:

P-BLS
BLS
EHBO